Un supermarket din Franţa le interzice românilor accesul la banii din casa de marcat

Francezii dau din nou dovadă de xenofobie. Zeci de români s-au plâns în ultimele zile că li s-a interzis să mai fure din încasările unui supermarket din centrul Parisului, din motive rasiste. Ei susţin că au fost daţi afară din magazin cu poliţia imediat ce camerele de supraveghere i-au surprins ducând mâna la casa de marcat, ceea ce constituie un abuz, deoarece nu e ca şi cum furaseră deja banii şi fugiseră cu ei.

“Să moară mama dacă am luat vreun cent din încasările lor”, se jură Marius Ciupercă, un tânăr venit tocmai din Râmnicu Sărat. “Am vrut, dar n-am apucat, pentru că m-au luat gaborii pe sus şi m-au dus la secţie imediat ce-am deschis cu levierul casa de marcat.”

Ciupercă se simte discriminat pe motiv că este român, deoarece la ora respectivă se mai aflau şi alte persoane în magazin, însă poliţia a preferat, dintr-un motiv sau altul, să îl aresteze tocmai pe el.

“Pun pariu că dacă eram blond şi mă uitam la raftul de lactate să văd câtă grăsime are iaurtul cu căpşuni, nu mă duceau la secţie. Dar aşa, dacă m-au văzut cu pielea mai închisă la culoare, ce-au zis ei: Hai să-l arestăm pe ăsta, că tot umblă el pe furiş la încasări, ca să fure ceva. Ascultaţi-mă ce vă spun, discriminarea trebuie să înceteze!”

Scris de TNR
23 februarie 2012 12:02

Alte articole

Vezi mai mult