Un ţigan de etnie maghiară din Botoşani acuză: „Sunt jignit pe stradă, lumea îmi spune «Hipstere!»”

România riscă un nou proces la CEDO, după ce un ţigan de etnie maghiară s-a plâns că e jignit pe stradă, atât de români, cât şi de maghiari. Nu de multe ori, spune Csaba Merzedesz Asimionesei, ţiganul despre care e vorba, i s-a întâmplat ca lumea să urle după el „Bă, hipstere!” şi să facă glume pe seama faptului că nu are bicicletă.

„Că mai sunt făcut bozgor, ţigan borât sau moldovean, asta mai inţelege eu, dar să spună lumea la mine «Bă, hipstere!», deja e prea mult de indurat. Mai bine să spună ceva la mama meu, dar nu făcut hipster la mine. Ce vină am eu că aşa e tradiţie la noi, să avem pălărie, sau che eu trebe să port ochelari, că aşa zis doctorul la mine?!”, se întreabă retoric ţiganul care locuieşte în Botoşani.

Deşi spune că s-a gândit să emigreze, Csaba Merzedesz Asimionesei spune că a renunţat la idee, după ce i s-a explicat că riscul de a fi jignit şi considerat hipster este la fel de mare în oricare altă ţară. El crede că doar adunarea tuturor hispterilor şi plasarea lor într-o rezervaţie ar putea să îl scape de calvarul de a fi făcut hipster când se plimbă pe stradă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
7 iunie 2013 07:06

Alte articole

Vezi mai mult