Revedere emoționantă într-unul din lagărele frecventate de ziariștii care nu au cele mai bune păreri despre Vladimir Putin. Un jurnalist de 28 de ani s-a trezit față în față cu bunicul său pe care-l credea mort, un fost jurnalist care l-a criticat pe Stalin acum 70 de ani. 

gulag_siberia.jpg ”Dădeam cu târnăcopul la carieră când, dintr-odată, aud un gardian urlând: «Fiodor Avdonin, de ce te-ai oprit? Vrei să te întorci la carceră?»”, a rememorat tânărul jurnalist. ”Cumva, mi-a rămas numele în cap, chiar dacă pe moment nu mi-am dat seama de ce. Abia spre seară am realizat: Fiodor Avdonin e numele bunicului meu, pe care nu l-am văzut niciodată și pe care-l credeam mort.”

A doua zi, tânărul jurnalist s-a dus la Fiodor Avdonin, acum în vârstă de 93 de ani, și i-a povestit de unde îi știe numele. Și, spre imensa sa bucurie, s-a dovedit că era vorba chiar de bunicul său, trimis în Siberia pentru singura vină de-a fi scris într-un ziar de provincie că lui Stalin nu îi stă bine cu mustață.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Wednesday, 03.06.2020 10:19 Politic

National Cinematografic