Ungaria somează România: „Egyél csak friss zöldséget, sau suportați consecințele!”

Relațiile româno-maghiare, deja încordate din cauza problemei Ținutului Secuiesc, au ajuns într-un punct critic. Premierul Ungariei Viktor Orbán a luat o poziție de forță și a dat un ultimatum oficial României, cerând nici mai mult nici mai puțin decât „Egyél csak friss zöldséget”, sub amenințarea că în caz contrar o românii riscă o moarte prematură.

Imediat după ce a fost informat de afrontul Ungariei, Corneliu Vadim Tudor a declarat cu patriotism: „Mie nici mama nu-mi spune așa ceva! Dacă ungurii cred că pot să ne dea lecții, atunci să se aștepte la ce e mai rău. Armata Română e gata oricând să verse sânge pentru a pune ceva carne pe masă”, a amenințat liderul PRM.
Unii analiștii politici din România interpretează acest ultimatum ca fiind o adevărată declarație de război, din moment ce ea a venit din Ungaria, o țară în care locuiesc câteva milioane de cetățeni de etnie maghiară.

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a tratat însă evenimentul multă cu fermitate și diplomație: „Este un exemplu clar de imixtiune în treburile altei țări. Nu este treaba Ungariei ce se întâmplă în bucătăria noastră internă. Ungurii știu că noi avem mușchi și că o să-i mâncăm la micul dejun.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
21 iunie 2011 15:07

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult