Ungurii nu mai cumpără Ardealul: E second-hand şi ştim pe mâna cui a fost!

Planurile Ungariei de a cumpăra Ardealul s-au lovit de o prejudecată simplă, după ce ungurii veniţi să constate starea pământului au realizat pe mâna cui fusese din 1918 încoace.

„Am venit şi era domn tare dubios, spunea kilometri pătraţi originali făcuţi la România, dar se vedeau urme de folosinţă de cel puţin o mie de ani înainte şi mi se pare că a avut şi numere de Ungaria”, declară Retard Karoly, expert imobiliar maghiar.

Ungurii spun că imediat ce au intrat în Ardeal au sărit pe ei samsarii imobiliari, care le-au arătat „un Ardeal lustruit, numai că pe dedesubt se vedea chitul ieftin românesc”. Vecinii se tem că Ardealul a fost condus prost, mai ales după ce au văzut feţele celor care îl vând.

„Se vedea urma recentă de plug cu boi. Am spus imediat: Pişta, hai de-aci, că ăştia sunt ţepari”, a mai spus Retard Karoly, expertul maghiar în achiziţii.

Maghiarii susţin că în urma noilor informaţii achiziţia Ardealului se amână, fiind mai rentabil să ia o căzătură decât să se pricopsească cu o belea care doar înghite bani şi nu produce nimic.

Scris de Ionut
17 ianuarie 2014 08:01

Alte articole

Vezi mai mult