Schimbare de paradigmă a premierului brăilean Mihai Tudose. Tura asta, în loc să fure calul, l-a sărit cu o declarație extrem de dură la adresa comunității maghiare din România, spunând că cei care mai atârnă steauguri secuiești pe instituții publice o să atârne lângă ele. Budapesta a reacționat rapid și dur la declarațiile premierului, dând jos opinca de pe Parlamentul Maghiar, lăsată acolo de un țăran român acum 100 de ani.

parlament-maghiar-fara-opinca.jpg

„Am acceptat multe de la țiganii ăștia, să ne fure o bucată din țară, să ne ia kurtosul, să ne ia la șuturi de fiecare dată când deschidem gura, dar de data asta nu se mai poate. E timpul să le arătăm că suntem un popor demn, care nu acceptă să ia capace peste ceafă de la orice vecin de un secol încoace”, a declarat șeful executivului maghiar, Viktor Orban. 

Dealtfel premierul a avut de ascultat și criticile venite de la partenerii de guvernare de la UDMR, cărora le-a răspuns la fel de dur, cerându-le să-i aducă o cafea cu sare, că-l doare capul, și să tacă din gură vreo câteva ore, dacă mai vor amendamente și contracte cu statul. 

Scris de Eftimie | Friday, 12.01.2018 18:37 Politic

National Cinematografic