Ungurii reacţionează dur după declaraţiile lui Tudose. Au dat jos opinca de pe Parlamentul Maghiar

Schimbare de paradigmă a premierului brăilean Mihai Tudose. Tura asta, în loc să fure calul, l-a sărit cu o declarație extrem de dură la adresa comunității maghiare din România, spunând că cei care mai atârnă steauguri secuiești pe instituții publice o să atârne lângă ele. Budapesta a reacționat rapid și dur la declarațiile premierului, dând jos opinca de pe Parlamentul Maghiar, lăsată acolo de un țăran român acum 100 de ani.

„Am acceptat multe de la țiganii ăștia, să ne fure o bucată din țară, să ne ia kurtosul, să ne ia la șuturi de fiecare dată când deschidem gura, dar de data asta nu se mai poate. E timpul să le arătăm că suntem un popor demn, care nu acceptă să ia capace peste ceafă de la orice vecin de un secol încoace”, a declarat șeful executivului maghiar, Viktor Orban.

Dealtfel premierul a avut de ascultat și criticile venite de la partenerii de guvernare de la UDMR, cărora le-a răspuns la fel de dur, cerându-le să-i aducă o cafea cu sare, că-l doare capul, și să tacă din gură vreo câteva ore, dacă mai vor amendamente și contracte cu statul.

Scris de Ef
12 ianuarie 2018 18:01
Citește mai mult despre: Budapesta opinca Tudose

Alte articole

Vezi mai mult