Ungurii recidivează! Un istoric maghiar susţine că ei au coborât primii din copac

Dezamăgiţi că nu sunt suficient de convingători când susţin că au fost primii în Ardeal, istoricii maghiari au schimbat discursul. Ei susţin acum că ei au fost primii care au coborât din copac. „Ba, mai mult, când noi eram în copaci şi ne ţineam bananele sub şa, nu era picior de român pe-acolo”, insistă un reputat istoric din ţara vecină şi prietenă.

Ca să fie mai convingător, istoricul maghiar chiar s-a urcat într-un copac, pentru a demonstra astfel dexteritatea pe care o deţine. „Se vede clar că avem experienţă în copaci, deci cred că Ungaria este perfect îndreptăţită să aibă pretenţii teritoriale asupra oricărui copac din Ardeal. Doar că trebuie să ne grăbim, până nu îi taie Verestoy Attila pe toţi.”

Istoricul crede că Verestoy Attila are obsesia cu defrişarea tocmai pentru ca nu cumva ungurii să se urce înapoi în copaci. „E vorba de un patriotism prost înţeles. Întoarcerea în copaci nu înseamnă un pas înapoi, din punct de vedere istoric este pur şi simplu o binevenită întoarcere la origini a măreţului nostru popor”, a punctat istoricul maghiar.

Scris de Calin
15 august 2013 23:08

Alte articole

Vezi mai mult