Universitatea Spiru Haret introduce clasa pregătitoare pentru studenţii săi

Începând cu această toamnă, sistemul de învăţământ de la Spiru Haret va suferi mofificări masive. „Studenţii care sunt admişi la Spiru Haret nu vor mai intra direct în anul I, ca până acum, ci direct în clasa pregătitoare. Aceasta va dura între 1 şi 12 ani, în funcţie de pregătirea studentului. Abia apoi îi vom înscrie în anul I”, a explicat Aurelian Bondrea, rectorul universităţii.

Introducerea casei pregătitoare are un dublu avantaj, în opinia rectorului. „Odată cu această măsură, în anul I nu vor mai ajunge toţi inculţii, ca să nu le zic direct proşti, cum s-a întâmplat până acum. Dar, cel mai important, clasa pregătitoare va fi cu taxă. Vă daţi seama, studenţii vor petrece până la 15 ani în universitatea noastră, o să ne umplem de bani”, a detaliat acesta.

Mai mult, măsura se va aplica retroactiv, astfel că majoritatea actualilor studenţi se vor trezi la toamnă în clasa pregătitoare. „Sunt sigur că vom găsi studenţi care trebuie trimişi în clasa pregătitoare inclusiv în anul IV”, a spus, plin de optimism, rectorul de la Spiru Haret.

Scris de Calin
6 aprilie 2012 14:04

Alte articole

Vezi mai mult