Următorul mare proiect al lui Dan Şova: Metroul va fi dotat cu GPS, ca să nu se rătăcească

În calitate de ministru al Marilor Proiecte, Dan Şova e mereu în căutare de mari proiecte cu care să se ia în piept! După o vizită recentă în subteran, acesta a decis să aloce 40 de milioane de euro pentru dotarea fiecărui tren de metrou cu GPS.

Potrivit lui Şova, un asemenea demers e crucial, în ciuda protestelor conducerii Metrorex, care susţine că dispozitivele de localizare GPS sunt complet inutile la 15 metri sub pământ, şi că majoritatea vehiculelor pe şine oricum ştiu încotro să o apuce şi fără ghidare prin satelit, mai ales când se află într-un tunel.

“Metrorex e refractară şi vă pune beţe în roate”, le-a spus Şova vatmanilor de la metrou. “Eu însă am rămas profund impresionat de abilitatea voastră de a nu vă rătăci, de a găsi mereu drumul spre următoarea staţie folosind doar o hartă rudimentară. Meritaţi o pauză de la atâta efort. Până luna viitoare, vreau ca fiecare metrou să fie dotat cu cel mai scump GPS de pe piaţă!”

Restul fondurilor Ministerului, a declarat Şova, vor fi folosite cel mai probabil pentru festivităţile de schimbare a numelui Canalului Dunăre-Marea Neagră în Canalul Marea Neagră-Dunăre.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
12 aprilie 2014 11:04

Alte articole

Vezi mai mult