Următorul recensământ al populaţiei se va face în laborator pe animale!

Ca urmare a desfăşurării extrem de defectuoase a Recensământului 2011, Guvernul României a decis ca începând de la anul recensământul populaţiei să se facă doar pe animale. „E inuman şi, mai grav, e împotriva cerinţelor Uniunii Europene ca recensământul să se facă de la început pe oameni, fără niciun fel de teste preliminare”, a declarat primul-ministru Emil Boc.

Premierul a continuat explicând că de la anul recensământul se va face doar în laborator şi numai pe animale – iniţial pe cobai şi pe iepuri apoi, dacă dă rezultate pozitive, şi pe maimuţe. Abia după ce acestea vor fi recenzate se va trece şi la recenzarea oamenilor, însă în primă fază va fi vorba doar de capii de familii, deoarece aceştia se presupune că sunt mai viguroşi şi rezistă mai bine la recensământ.

Pe de altă parte, ecologiştii sunt împotriva acestei iniţiative şi spun că ea încalcă drepturile animalelor. „Dacă oamenii vor să se recenzeze, treaba lor”, spune Remus Cernea, „dar nu există nicio justificare pentru care să chinuie şi nişte creaturi nevinovate. Poate nu vă daţi seama, dar animalele astea care vor fi recenzate au, ca şi noi, suflete şi, mai important, au CNP-uri, chiar dacă noi poate nu le vedem”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
28 octombrie 2011 10:39

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult