Vanghelie: „Am fost persecutat de comunişti! Nu m-au lăsat să-mi termin şcoala”

Primarul Marian Vanghelie a uimit azi pe toată lumea, după ce a declarat că a fost persecutat de regimul comunist. „Numai eu ştiu câte nenorociri mi-au făcut comuniştii. Brutele nu m-au lăsat nici măcar să-mi termin şcoala. Puţinele clase pe care am reuşit, totuşi, să le promovez, au fost ca o palmă dată sistemului”, s-a destăinuit primarul de la sectorul 5.

Acesta spune că s-a opus sistemului comunist cu singurul mijloc care i-a rămas la îndemâna. „Din moment ce nu m-au lăsat să termin şcoala, am fost adeptul rezistenţei prin incultură. Au încercat să scoată multe de la mine, dar am rezistat eroic. Să moară mama dacă vă mint, dar am fost interogat de profesori chiar în timpul orelor de şcoală, însă nu le-am spus niciodată nimic. Răspundeam întodeauna cu «Nu ştiu nimic». Iar ei, ca să se răzbune, îmi dădeau note mici şi nu mă treceau clasa”, s-a plâns Vanghelie.

Primarul spune însă că nu are regrete şi că, dacă ar fi să o ia de la început, tot aşa ar proceda: „Libertatea de gândire este mai presus de orice. Mai bine incult, decât comunist, ăsta a fost motto-ul meu în perioada de tristă amintire care este”, a adăugat Vanghelie.

Scris de Calin
20 aprilie 2012 10:04

Alte articole

Vezi mai mult