Vanghelie, atac dur la Ion Creangă: “Bănueam io că a-r fii întro lojă nasolică, da nici chear aşea!”

Recenta descoperire la Iaşi a unui jurământ secret semnat de scriitor a creat o vie agitaţie în autointitulata Zonă Liberă de Intelectuali, situată în perimetrul sectorului 5 din Capitală. Liderul acestei facţiuni radicale, primarul Marian Vanghelie, exultă aflând de deconspirarea celui pe care-l consideră “unu din cei m-ai mari dujmani carei am”.

“Eu mam gândit că egzistă ceva în ne regulamentar cu el dupe când ne punea l-a şcoală obligat forţat casă învăţăm pederost Pupăza cu 3 nurori şi merele de aur. Bine, recunosc că mia c-am î-mi plăcea partea cu merele că e de aur, deşii  l-a uni din colegi mei care era m-ai săraci lear fii convenit chear şi nijte cireje, da măcar să fie din fer vechi decât”, se destăinuie primarul într-o postare pe Facebook, pe wall-ul cuiva nimerit întâmplător. “Am atras atenţea deasupra lui încă când ieram în clasa 2, da cine săl ascultă pe Marean în anu 2012?! Atuncea toţii era ocupa-ţi să zică că primaru care este”, continuă Vanghelie cu năduf.

Acuzele la adresa lui Ion Creangă continuă inclusiv cu invocarea DNA-ului. Vanghelie se întreabă din ce bani îşi permite un simplu scriitor să aibă casă în Iaşi, cu grădină, curte mare şi chiar statuie, în condiţiile în care n-a mai scris nimic nou de ani buni. Primarul solicită autorităţilor o descindere cu mascaţi şi ridicarea lui Ion Creangă de la domiciliu, pentru cercetări. “Dacă se dovedeşte căi anason din ăla, să fie ejaculat pe veaţă din toate almanahele de citire şi dezvoltarea vorbiri, casă nu m-ai i chinue şi pe alţii copi pe vitor”, jubilează Vanghelie la gândul rezolvării găsite.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
17 aprilie 2014 12:42

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult