Vanghelie cere accize record pentru cărţi: “Sunt mai nocive decât alcoolul şi ţigările”

Ediţia din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus a stârnit furia lui Marian Vanghelie. Într-un discurs tranşant, primarul sectorului 5 a cerut Parlamentului să voteze de urgenţă introducerea unei accize “usturătoare” pe cărţi. Această taxă ar fi menită să elimine târgurile de carte, să-i descurajeze pe tineri să se apuce de citit, dar şi să combată efectele nocive ale cărţilor asupra celor căzuţi deja în patima lecturii.

“Am fost scos din sărite când am aflat că mâine, pe 23 noiembrie, la ora 17:00, la standul Biblionet de la Gaudeamus se lansează «Căutătorii de poveşti», un volum în care sunt adunate poveşti despre biblioteci. Nu numai că este vorba de lansarea unei cărţi, dar se mai promovează şi bibliotecile”, s-a revoltat Vanghelie. “E strigător la cer, dacă vor să facă aşa ceva, măcar să-şi aleagă un loc mai ferit, nu să-şi fluture cărţile în văzul lumii.”

“Cititul este un obicei groaznic”, a continuat Vanghelie, “care, prin proiectul Biblionet, s-a extins chiar şi în mediul rural, dacă vă vine să credeţi. Intră oamenii de la ţară în biblioteci, folosesc chiar şi calculatoarele acolo, dau căutări pe Goagăl, ceva de neimaginat. E nevoie de accize care să tripleze preţul cărţilor, altfel nu se poate.”

Articol recomandat de Biblionet.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

22 noiembrie 2012 15:11

Alte articole

Vezi mai mult