Vanghelie: „De când îmi doream un reprezentant al analfabeţilor la ministerul Educaţiei!”

Deşi nominalizarea Corinei Dumitrescu în fruntea învăţământului e contestată de presă şi de profesori, rectora universităţii particulare Dimitrie Cantemir are şi un aliat: Marian Vanghelie! Edilul de la 5 spune că e absolut încântat de alegerea făcută de premierul Ponta: „Nu mi-a venit să cred când am aflat că doamna ministru scrisese greşit în CV numele universităţii unde spunea că studiase. Am crezut că e un vis, parcă pluteam de fericire. Vă daţi seama deci cât de fericit am fost când am aflat că nici măcar nu studiase la universitatea aceea. După ce noi, analfabeţii, am fost oprimaţi vreme de milenii, practic de la inventarea scrierii încoace, iată că acum un Guvern al României va cuprinde şi un reprezentant al nostru, şi asta chiar la Educaţie”.

Vanghelie ar fi declarat totuşi în particular că prefera pe cineva de la Universitatea Spiru Haret, care e mult mai reprezentativă pentru cultura analfabeţilor, dar e OK şi Dimitrie Cantemir.

În schimb, Corina Dumitrescu nu a fost la fel de încântată şi a spus că, în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, îi va da în judecată pe cei care o mai contestă, asta imediat ce găseşte pe cineva care să-i citească şi ei legea.

Scris de TNR
5 mai 2012 12:05

Alte articole

Vezi mai mult