Vanghelie i-a mulţumit lui Iliescu pentru că a făcut Unirea Principatelor din 1859

Gest de mare nobleţe sufletească al primarului sectorului 5! Marian Vanghelie i-a mulţumit public lui Ion Iliescu pentru că acum mai bine de 150 de ani a realizat Unirea Principatelor Române. Edilul a apreciat faptul că Iliescu a profitat de contextul socio-politic al epocii pentru a fi ales simultan la Bucureşti şi la Iaşi. În opinia lui Vanghelie, aceasta ar fi cea mai memorabilă pagină din cartea istoriei românilor, mai ales că în exemplarul pe care îl deţine el are şi multe poze.

„Guvernul actual refuză să-i recunoască domnului Iliescu meritele în acest act istoric, ba chiar am văzut că au trucat mai toate pozele din cărţile de istorie ca să pară că Unirea a făcut-o Emil Constantinescu ”, a spus Vanghelie. „Am găsit însă pe net adevărul despre evenimentele din 1859, am căutat pe Gogălnicenu, Goagălniceanu, Gagălniceanu”.

Primarul spune însă că Iliescu e foarte rezervat pe acest subiect. „Am tot încercat să-l întreb cum a fost, dacă mai era cineva din PSD cu el la Unire, dar tot timpul mi-o retează. E clar că domnia sa e modest şi nu vrea să se laude”.

Scris de TNR
24 ianuarie 2012 16:01
Citește mai mult despre: Iliescu Unire Vanfgelie

Alte articole

Vezi mai mult