Vanghelie: ”Părinții nu m-au dat la școală, am învățat carte de la frații mai mari”

Marian Vanghelie a ținut ieri să le explice jurnaliștilor adunați în holul Primăriei Sectorului 5 de ce nu cunoaște la perfecție gramatica limbii române. El a spus că părinții lui au dat la școală un singur copil, care și-a învățat carte frații mai mici. „Din cinșpe copii câți eram în casă, eu eram la doișpelea. Vă dați seama câtă carte am învățat. Era ca telefonul fără fir, nu alta”, a povestit Vanghelie, gândindu-se totuși cu regret la frații lui mai mici, pe care i-a învățat chiar el trigonometrie.

„Gramatică am învățat pe la 12 ani, de la frate-meu, Gion Uein. El învățase tot ce știa de la o soră de-a noastră mai mare pe care o instruise singurul meu frate care a călcat într-o școală până să împlinească 25 de ani,” a povestit melancolic edilul social democrat.

Emoționat peste măsură, Vanghelie a izbucnit la un moment dat în lacrimi. „Mă gândesc și acum cu recunoștință la frații mei mai mari. Ei m-au învățat tot ce știu în materie de istorie universală. Fără ei, n-aș fi aflat niciodată că dinozaurii au dispărut în Evul Mediu, cu mult înainte să mă nasc. Sau că regina Elisabeta I a Angliei și-ar fi dat regatul pentru un cal, pentru că îi plăceau foarte mult caii, dacă înțelegeți ce vreau să spun.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
15 noiembrie 2011 08:05

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult