Vanghelie se uită rar la filme străine: Nu-mi place să citesc subtitrările, că nu au poze

Într-un interviu recent, primarul sectorului 5 a recunoscut că nu este un împătimit al filmelor străine, motivând că detestă să citească subtitrări deoarece acestea, de regulă, nu au poze.

“Nu degeaba se spune că întotdeauna cartea e mai bună decât filmul”, declară edilul. “Am încercat, de exemplu, să mă uit la ‘Pe aripile vântului’, dar m-am plictisit după câteva minute. Aşteptam cu sufletul la gură fiecare subtitrare sperând că o să aibă poze, dar degeaba. Text, text şi iar text. Nici nu mă miră că tineretul nu se mai uită la filme. Cartea, în schimb, m-a fascinat. Eu am ediţia adaptată pentru preşcolari, e o capodoperă a literaturii, cu sute de acuarele viu colorate.“

Potrivit lui Vanghelie, peliculele de Hollywood ar avea mai mult succes dacă subtitrările ar stimula imaginaţia în loc să fie doar “informaţie băgată pe gât, ca în comunism”. “Sper ca firmele din domeniu să îşi revizuiască atitudinea, să putem şi noi urmări subtitrările filmelor ca pe nişte poveşti frumoase. Nu ca la şcoală… Bănuiesc că aşa e şi la şcoală, citeşti fără poze”, a adăugat primarul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
16 aprilie 2013 19:04

Alte articole

Vezi mai mult