Vanghelie va organiza un Revelion care va include în program o serie de comunicări științifice

Bucureștenii care vor merge la petrecerea de revelion organizată de Marian Vanghelie vor avea parte de o surpriză plăcută. Primarul Sectorului 5 va aduce să conferențieze la București, în noaptea dintre ani, nume mari ale științei și artelor, care îi vor pune la curent pe petrecăreți cu felul în care cunoașterea umană a progresat în 2011. Vanghelie s-a interesat personal de performanțele savanților pe care i-a selectat și îi asigură pe bucureșteni că toți sunt indivizi excepționali, care au citit cărți întregi la viața lor și fac foarte rar dezacorduri verbale.

“Atunci când își susțin comunicarea științifică, se mai uită din când în când pe o foaie, de unde mi-am dat seama că știu pe de rost aproape toate literele alfabetului. Vă spun eu, sunt niște oameni inteligenți, așa cum bucureștenii din Sectorul 5 nu au ocazia să vadă prea des”, a povestit încântat Vanghelie.

Primarul mărturisește că s-a gândit în primul rând la pensionari și la persoanele fără posibilități financiare din Capitală, care nu-și permit să meargă la Princeton, Oxford sau Yale ca să-i vadă pe viu pe savanți. “E adevărat, există înregistrări cu ei pe YouTube și pe ted.com, dar nu-i același lucru. Altceva e să-ți vezi fizicianul preferat live, în timp ce mănânci piftie,” a spus Vanghelie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 decembrie 2011 16:43

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult