Vasluienii tranşează problema Roşiei Montane: “Mai întâi să aflăm dacă din cianură te poţi îmbăta”

Problema exploatării aurifere de la Roşia Montană a fost larg dezbătută de înţelepţii satelor din Moldova, în special cei din Vaslui, cărora posibila apariţie a unui lac uriaş plin cu un lichid necunoscut le stârneşte în mod inevitabil curiozitatea.

“Foarte multă lume şi-a dat cu părerea privind Roşia Montană, s-a ieşit în stradă, s-a discutat la TV dar toată lumea pare să evite dilema esenţială, întrebarea care poate convinge mii de oameni să susţină sau nu proiectul.” spune Ghiocel Asimionesei, regele autoproclamat al vasluienilor, “Pe scurt, înainte să dăm verdictul, trebuie să aflăm dacă această ‘cianură’ poate fi băută, dacă produce stări euforice şi dacă trebuie sau nu trecută prin pâine înainte să fie consumată.”

“Ni s-a spus despre cianură doar că ucide”, a comentat un alt cetăţean din Vaslui. “Dar şi alcoolul ucide. Ce-i drept, nu pe tine, ci pe vecinul cu care îl bei. Moartea e tot moarte, face parte din ciclul naturii, ca bătaia şi sărăcia. Am interzice noi un iaz cu alcool, dacă ar veni canadienii la Vaslui şi ni l-ar propune? Din contră, i-am primi cu pâine şi sare şi le-am oferi cele mai frumoase babe din sat.”

Scris de Vasile
6 septembrie 2013 10:10

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult