Vasluiul va fi redenumit Troscana, ca să sune mai romantic pentru turiști

Vasluienii s-au săturat să fie la coada clasamentului când vine vorba de turiști care le vizitează județul și vor să schimbe asta. Prefectul a anunțat că numele Vaslui e istorie: județul se va numi Troscana, un nume despre care oficialii vasluieni spun că va deveni un veritabil magnet pentru turiști.

„Alegerea numelui e simplă: la fel ca Toscana, și noi avem pe aici multe vii. Și vrem ca numele județului nostru să-i ducă pe turiști cu gândul la vin și romantism. În plus, e foarte simplu să luăm pliantele turistice cu Toscana, mai punem un «r» și le folosim ca să promovăm județul nostru. Nu avem cum să dăm greș“, este convins prefectul Vasluiului.

Se speră că numele Troscana va atrage nu doar turiștii, ci și localnicii care au emigrat în ultimii ani în Italia. „De ce să stai printre străini în Toscana când ai Troscana acasă, unde stai printre ai tăi?“, s-a întrebat retoric prefectul Vasluiului. „N-ai niciun motiv, vă spun eu! Mă aștept ca județul nostru să-și dublepe populația în câteva luni.“

Cum ne vin ideile? Bea niște bere TNR și-o să afli. bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
15 iunie 2021 18:06

Alte articole

Vezi mai mult