Veniturile obţinute din furt ar putea fi considerate ilicite

Un nou proiect de lege stârneşte controverse la nici câteva zile după ce a fost depus la registratura Camerei Deputaţilor. Conform documentului, veniturile obţinute din activităţi de furt, tâlhărie, escrocherie sau şpagă ar putea fi considerate venituri ilicite şi confiscate de autorităţi.

Pentru stabilirea naturii ilicite a veniturilor obţinute din furt, proiectul de lege prevede înfiinţarea unei Agenţii Naţionale Anti-Furt (ANAF) care să examineze cazurile de jaf sau escrocherie pentru a stabili dacă, într-adevăr, cel care a obţinut aceste venituri a făcut-o cu rea intenţie. “Sunt foarte mulţi români care, zilele acestea, îşi rotunjesc veniturile din furt sau escrocherii. Rolul agenţiei este de a stabili dacă, într-adevăr, banii furaţi sau primiţi şpagă au fost luaţi pentru folosul propriu, cu intenţie, şi nu din greşeală”, a spus deputatul Decebal Popescu, autorul iniţiativei legislative.

Ideea a stârnit proteste în rândul partenerilor sociali, mai multe confederaţii sindicale manifestându-şi dezaprobarea faţă de proiectul de lege. “Sunt funcţionari publici care din asta trăiesc, din şpagă şi escrocherii. Oamenii ăştia ce mai duc acasă la familii, că n-au mai trecut pe la casierie să-şi ridice salariul de când s-au angajat. Unde o să ajungem dacă orice om care fură în ţara asta va trebui să returneze banii?”, au spus reprezentanţii sindicatelor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

21 iulie 2012 15:03

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult