Verdict CCR privind OUG 13: CSF NCSF!

CCR s-a reunit astăzi pentru a discuta excepțiile de neconstituționalitate reclamate de la AVP cu privire la OUG 13. „Soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate sau controlul de constituţionalitate a posteriori este reglementat de art.146 lit.d) din Constituţie şi de art. 29-33 din Legea nr.47/1992. În baza acestor preorogative am decis, cu majoritate de voturi, CSF NCSF”, a spus președintele CCR, Valer Dorneanu.

Acesta spune a precizat că în cadrul discuțiilor s-au ridicat numeroase și interesante spețe de drept constituțional cum ar fi „plm, ce facem acum?” sau „kkt, au amețit de tot legislația cu OUG-urile ăstea”. Un judecător a propus emiterea unui OM care să stabilească o serie de norme metodologice prin care cazurile ce ajung la CCR să fie trimise automat și la ICCJ și CSM, pentru puncte de vedere, care să fie doar consultative, nu obligatorii.

„În cazul în care OUG 14 nu trece prin parlament, ea anulând OUG 13, atunci ¯\_(ツ)_/¯. Probabil trebuie redusă în discuție OUG 13, excepțiile și normele metodologice de aplicare, dar numai dacă există vreo nouă sesizare de la AVP, PG, ISGU, CSM, OMFG sau SPCLEP și CNADCCTPRSJC”, au anunțat judecătorii curții.

Scris de Eftimie
9 februarie 2017 14:02

Alte articole

Vezi mai mult