Verdict dur al Comisiei Europene: Nu intraţi în Schengen până nu ieşiţi din Evul Mediu

Ultimul raport de țară elaborat de Uniunea Europeană conține cuvinte foarte dure la adresa țării noastre, ba chiar în unele pagini sunt expresii de-a dreptul jignitoare cum ar fi „țiganii ăia hoți”, „troglodiții de după Ungaria” și „mămăligari”. Raportorii UE avertizează că dacă România nu va ieși curând din Evul Mediu nu e nici o șansă ca țara să intre în Schengen.

„Nu degeaba i se zice țara lui Dracula, 80% din ea arată ca pe vremea domnitorului Vlad Țepeș (1431–1476). Sistemul sanitar este la nivelul secolului XV, drumurile sunt de secol XVII târziu, ultrareligioșii ortodocși cer revenirea la familii tradiționale, iar în unele locuri încă se mai dău șpăgi în pungi de galbeni”, se arată în raportul Comisiei Europene.

Acesta mai arată că părțile din România care sunt medievale sunt cele avansate (conduse de o serie de baron care colaborează cu prinți ai asfaltului). În schimb, alte zone sunt chiar și mai înapoiate, cum ar fi județele Vaslui și Iași (aflate undeva în epoca fierului) sau Teleorman, aflat în cretacic.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

27 mai 2016 15:05
Citește mai mult despre: Schengen

Alte articole

Vezi mai mult