Veşti bune! După pâine, guvernul va scădea TVA-ul şi la caviar, homar, stridii şi servicii de spa

Premierul Victor Ponta a anunţat un nou set de măsuri sociale, aflate în programul politic al USL, care vor asigura o tranziţie mai uşoară pentru români şi ar putea atenua efectele crizei. Astfel, de la 1 ianuarie 2014, o serie de alimente şi servicii vor avea parte de TVA redus, pentru a creşte consumul.

Pe lângă produsele anunţate – fructe de mare, somon, oţet balsamic şi ulei de măsline extravirgin – se mai preconizează micşorări de TVA la tranzacţiile cu metale rare şi subvenţii pentru agricultorii care cultivă aloe vera, quinoa, andive şi goji. Mai mult, premierul Ponta a invitat populaţia să trimită pe adresa Guvernului şi alte propuneri de bunuri “burgheze şi decadente” care să beneficieze de reduceri de taxe, motivând laconic că “trebuie să fim cinici până la capăt.”

“Personal, sunt cel mai bucuros că scade TVA-ul la scoici Saint-Jacques şi cozi de creveţi Black Tiger”, spune un pensionar din cartierul Berceni. “Mâine mă duc la piaţă şi îmi iau o sacoşă întreagă, să le prepar în wok, cu ghimbir şi lemongrass.” “Merg de minune cu un vin rosé demisec, de exemplu o Busuioacă de Bohotin adevărată din gama Cotnari DOMENII”, a completat un vecin.

3 decembrie 2013 14:12

Alte articole

Vezi mai mult