Vești bune pentru unguri! Anul ăsta, 1 Decembrie și Trianonul se sărbătoresc pe aceeași dată

Bucurie la puterea a doua pentru conaționalii noștri maghiari! Anul acesta se vor putea bucura de două ori mai mult pe 1 Decembrie, după ce o ordonanță de urgență a Guvernului a stabilit că joi se vor sărbători și Ziua Națională a României, și Trianonul.

”Atât Unirea de la 1918, cât și Tratatul de la Trianon sunt efecte ale Primului Război Mondial, deci e absolut normal ca prietenii noștri maghiari să se bucure de aceste două extrem de importante evenimente istorice în aceeași zi. Mai ales că anul acesta se împlinesc 100 de ani de când România a intrat în Pimul Război Mondial”, a explicat reputatul istoric Decebal Popescu.

Și, așa cum era de așteptat, entuziasmul printre unguri e maxim. ”Când am auzit mi s-au răsucit mustățile în sens invers, sunt orientate în jos acuma”, spune un etnic maghiar din Sfântu Gheorghe. ”Tot ce sper e că, dacă tot sunt două sărbători, vom primi și noi porție dublă de fasole cu ciolan. Mi-e foame!”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
28 noiembrie 2016 14:13
Citește mai mult despre: 1 Decembrie Trianon unguri Ziua Nationala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult