Viciu de procedură la judecarea eliberării lui Năstase: plicul cu şpagă era deschis

Scandal imens în timpul judecării cererii de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase! Deşi plicul cu şpagă care a fost înmânat judecătorilor era deschis, şedinţa nu s-a suspendat pentru viciu de procedură, aşa cum era firesc. Practic, ce s-a întâmplat azi reprezintă un atac fără precedent la bunăstarea magistraţilor din România.

„Dacă, de exemplu, în plic erau iniţial mai mulţi bani decât în momentul în care acesta a ajuns în mâinile judecătorului? O sumă mai mică poate influenţa negativ decizia judecătorului, or acest lucru nu este deloc în spiritul justiţiei, iar clientul meu va avea de suferit”, a acuzat avocatul lui Adrian Năstase.

„Nu sunt absurd, să pretind ca plata şpăgii să se facă prin virament bancar în conturi din Insulele Cayman, dar măcar plicul să fie închis”, a spus şi procurorul DNA. „Judecătorul trebuie să fie primul care vede ce sumă se află în plic, or cât timp acesta a fost deschis e evident că şi alţii au numărat banii. Numai în ţările bananiere şpaga se dă în plic deschis. Ce urmează, să se dea şpaga cu strigare, ca la nunţi?!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
18 martie 2013 16:03

Alte articole

Vezi mai mult