Victor Ciorbea este primul român care a depus jurământul de Avocat al Poporului în klingoniană

Numire controversată în funcția de Avocat al Poporului în România. Fostul premier Victor Ciorbea, unul din puținii extratereștri cu cetățenie română, a depus jurământul de numire în funcție în limba sa natală, klingoniana. Gestul a stârnit o multitudine de reacții negative din partea opoziției dar și a mass-media.

”Jurământul pentru o funcție a statului român se depune în română, singura limbă oficială a acestui stat. Conform protocolului, Victor Ciorbea avea voie să vină cu un bat’leth de paradă, să bea vin de sânge în clădiri publice dar numai în română. Ce a făcut el este un gest de sfidare națională”, a scris cunoscutul editorialist Ion Cristoiu.

Nici semifratele său din altă mamă, Cristian Preda, nu a fost de acord cu gestul făcut de Victor Ciorbea. ”Fiind pe jumătate klingonian, și eu, pot să înțeleg la ce s-a gândit. Pe de altă parte, e o chestiune de onoare, când ai jurat credință unei alte case și altui neam, să o faci în limba lui. Dacă l-ar vedea tata l-ar dezonora pe viață”, a declarat Preda.

Cum ne vin ideile? Bea niște bere TNR și-o să afli. bereatnr.ro/shop

Scris de Ef
15 aprilie 2014 11:04

Alte articole

Vezi mai mult