Victor Ponta a reclamat la CCR neconstituţionalitatea Constituţiei României

Premierul Victor Ponta a făcut o nouă sesizare către Curtea Constituţională a României, în care acuză că legea fundamentală a României, Constituţia, este profund anticonstituţională. ”O constituţie care nu îmi dă voie mie, Victor Ponta, premier al României şi doctor în drept, posibilitatea să-l demit pe Băsescu după bunul meu plac este, în mod evident, o constituţie anticonstituţională”, a scris Ponta în motivarea sesizării.

Premierul a identificat şi alte probleme de constituţionalitate ale Constituţiei României. De exemplu, ea nu îi garantează partide de sex regulate cu soţia şi nici nu îl face cel mai frumos şi deştept din ţară. Ponta dă vina pe Constituţie şi pentru faptul că poartă ochelari, dar şi pentru că se fac glume pe seama inteligenţei sale precare.

„Din punct de vedere constituţional, Constituţia României încălcă grav mai multe prevederi ale Constituţiei României. Neconstituţionalitatea Constituţiei României este evidentă. Nici o lege, fie ea şi Constituţia României, nu poate încălca Constituţia României. În mod normal, Curtea Constituţională ar trebui să decidă scoaterea în afara legii a Constituţiei României”, a explicat Victor Ponta. După care a adăugat, plin de sine: ”Să ma zică cineva acum că eu nu sunt doctor în drept”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
6 august 2012 14:08

Alte articole

Vezi mai mult