Victor Ponta cere introducerea Nobelului profesional, pentru scriitorii fără facultate

Dezamăgit de rezultatele slabe ale autorilor români la premiile Nobel pentru literatură, premierul Victor Ponta propune o soluţie inedită: introducerea Nobelului profesional. Această înaltă distincţie este menită să le permită tinerilor scriitori să intre în circuitul literar internaţional învăţând o meserie, dacă aceştia nu doresc să se înscrie mai departe la facultate.

“Avem foarte mulţi scriitori talentaţi în meserii precum strungăritul şi tâmplăria”, a declarat Ponta. “E păcat să nu le acordăm o şansă la premiile Nobel. Consider că e o preconcepţie că, pentru a fi un scriitor de succes, un om trebuie să termine o facultate şi să scrie cărţi. Se ştie că instalatorii şi electricienii români sunt foarte apreciaţi în cercurile literare din străinătate.” Dacă măsura va fi acceptată, a adăugat Ponta, el însuşi va fi primul care îşi va trece în CV Nobelul profesional.

Măsura este susţinută chiar şi de principalul adversar politic al lui Ponta, Traian Băsescu, care a atras în repetate rânduri atenţia asupra necesităţii unui Nobel pentru ospătari şi tinichigii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
11 octombrie 2012 15:10

Alte articole

Vezi mai mult