Victor Ponta şi-a trecut în CV şi lupta împotriva apartheidului

Aflat la Cape-Town, în Africa de Sud, premierul Victor Ponta a mai făcut o gafă diplomatică, trecându-şi în CV şi câţiva ani de luptă împotriva regimului de apartheid de la Pretoria. Dezvăluirea a fost făcută, cum era şi firesc, de un redactor al Revistei Nature, o publicaţie specializată în CV-uri.

De data aceasta premierul Ponta nu a negat informaţia: “Da, şi eu sunt afectat de regimul de aparheid, cel mai îngrozitor fiind cel de la Bucureşti, unde un alb mă persecută zilnic. N-am drepturi egale cu el, merge în locul meu la Bruxelles, ba chiar mi-a făcut şi toaletă separată pentru momentele când merg la Cotroceni pentru consultări. Ştiţi ce umiltoare sunt inscripţiile de pe uşa WC-ului cu Bărbaţi, Femei şi Ponta?”.

Totodată premierul a spus că are un coleg de partid care a suferit şi mai mult de pe urma oprimării la care este supus de către albi. “Să nu spuneţi că nu-i aşa: Judecătorii care l-au condamnat pe Năstase erau albi, procurorii care l-au anchetat erau albi, până şi poliţiştii care au venit să-l aresteze erau albi. Acum a ajuns la Jilava, unde-s numai negri”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

30 august 2012 09:08

Alte articole

Vezi mai mult