Victor Ponta va numi un ministru pentru economia subterană

“Este o scăpare majoră a guvernelor de până acum care au preferat să ignore această ramură economică sau chiar s-o distrugă”, s-a plâns Victor Ponta într-un interviu acordat TVR. Acesta a precizat că, spre deosebire de restul economiei, care o duce rău, economia subterană nu a fost afectată de criză, ci dimpotrivă: duduie!

Cu toate acestea economia subterană se confruntă cu probleme, nefiind reglementată în niciun fel. Noul minister va avea şi trei secretari de stat: unul pe evaziune fiscală, unul pe muncă la negru şi unul care să se ocupe exclusiv de spălarea banilor. “Trebuie să facem ceva pentru a stimula şi acest sector, unul din cele mai importante din România. Vom crea facilităţi pentru firmele care angajează oameni la negru, reduceri de taxe pentru cei care au făcut evaziune fiscală cel puţin trei ani la rând şi vom încerca, pe cât posibil, să asigurăm contracte preferenţiale cu statul pentru SRL-urile de apartament”, a spus premierul desemnat.

Totodată se pare că Ponta pregăteşte și o lovitură de imagine, el intenţionând să o propună pe Elena Udrea pentru postul de ministru al Economiei subterane. “Dacă e să vorbim de licitaţii trucate şi alocat fonduri preferenţial, experienţa fostului ministru vorbeşte de la sine”, au spus surse apropiate liderului USL.

Scris de Ef
4 mai 2012 04:05

Alte articole

Vezi mai mult