Victor Ponta vrea referendum pentru a se stabili dacă a plagiat sau nu

Guvernul României a anunţat azi că a găsit o soluţie democratică pentru acuzaţiile conform cărora premierul Ponta şi-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Potrivit purtătorului de cuvânt Andrei Zaharescu, în prima duminică din august se va organiza referendum prin care toţi cetăţenii îşi vor putea exprima opinia asupra originalităţii lucrării de doctorat a premierului.

“Trebuie să-i permitem omului de rând, lipsit de cultură, care abia dacă ştie să scrie şi să citească, să-şi dea cu părerea asupra acestei teze de doctorat”, explică purtătorul de cuvânt. “Nu e normal să lăsăm o asemenea decizie în seama universitarilor ca şi cum doar ei ar înţelege problemele legate de mediul universitar, ce, ei au două capete? Dacă un om, fie şi cu patru clase neterminate, a avut destulă minte încât să voteze pentru PSD, e absolut evident că poate să decidă şi asupra originalităţii unei lucrări de doctorat în domeniul dreptului penal internaţional”

Potrivit lui Zaharescu, pe buletinele de vot vor exista opţiunile “Nu a fost plagiat” şi “Nu ştiu”, ca şi o căsuţă pe care se poate pune ştampila pentru suspendarea lui Traian Băsescu. Aceasta, promit autorităţile, va fi ştampilată din oficiu, pentru a se simplifica procedura de vot.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
3 iulie 2012 06:07

Alte articole

Vezi mai mult