Vin ninsorile! Autorităţile promit să deszăpezească cu noroi în toată ţara

De data aceasta autorităţile locale nu au rămas nepregătite de venirea iernii. Chiar de la începutul lunii s-au achiziţionat cantităţi suficiente de noroi care va fi răspândit pe toate drumurile principale dar şi pe cele secundare. Autostrăzile vor fi deszăpezite cu noroi de calitate superioară, importat din Suedia.

„Echipajele sunt pregătite, la prima ninsoare vom intra cu cisternele pe străzi şi vom turna noroi peste tot, astfel încât, în câteva ore, nu veţi mai vedea un fulg de nea. Totul va fi, cum spunem noi drumarii, „la negru”, a declarat Ion Cristoiu, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România(CNADNR).

Spre deosebire de metoda clasică de deszăpezire, cu sare sau nisip, metoda cu noroi este mult mai ieftină şi va aduce importante economii la bugetul de stat. „Avem norocul să stăm pe cele mai importante zăcăminte de noroi din Europa de Est, minele de la vulcanii noroioşi producând mii de tone zilnic. Plus că fiecare primărie are departamente întregi de oameni care cu asta se ocupă, produc noroi la foc automat”, a mai spus directorul CNADNR.

Oferta specială de 1 Decembrie: bere TNR cu 20% reducere pentru toți românii. Și nu i-am uitat nici pe frații unguri. Pentru ei avem bere TNR cu 20% mai scumpă.

Scris de Eftimie
25 noiembrie 2013 08:11

Alte articole

Vezi mai mult