Viorica Dăncilă, cotată cu șanse mai mari la Nobel decât Mircea Cărtărescu

Nici nu a fost lansată bine pe piață și cartea Vioricăi Dăncilă face deja furori în mediul literar. Casele de pariuri o cotează deja ca favorită la câștigarea premiului Nobel pentru Literatură, în defavoarea eternului concurent, Mircea Cărtărescu.

„Am văzut ce scrie Mircea, ni s-au tot trimis manuscrise. Ne-am prins deja, știm ce ar putea fi Irina Binder dacă ar fi bugetară și ar fi finanțată excesiv de stat, alea-s scrierile lui Cărtărescu. Ne interesează un suflu nou în literatura română și părerile unui fost prim-ministru femeie într-o țară de cimpanzei sună extrem de fascinant. De la Jane Goodall încoace nu am mai auzit de ceva atât de intrigant”, a declarat Sven Svengunsson, președintele Academiei Suedeze de acordat premii Nobel.

Experții literari spun că atracția ține și de politica Academiei Suedeze de a premia lucruri scrise de persoane care au o poveste de viață interesantă și unică în felul ei, iar o carte scrisă de o persoană cu deficiențe, dar o imensă ambiție, nu are cum să treacă pe sub radar.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

19 ianuarie 2021 16:30
Citește mai mult despre: Cartarescu Dancila nobel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult