La mai bine de 500 de ani de când Ştefan cel Mare a fost numit "Athleta Christi" de către Papa Sixt al IV-lea, încă un lider al românilor primeşte o înaltă distincţie din partea Papalităţii! E vorba despre Viorica Dăncilă, care spune că Papa Francisc a binecuvântat-o cu titlul onorific de "Papio hamadryas", despre care nu ştie exact ce înseamnă, dar sigur e ceva foarte important.

dancila_titlu_onorific.jpg

"A fost o ceremonie foarte frumoasă, toţi cardinalii zâmbeau, se vede că i-am impresionat, au zis-o pe aia cu 'in nomine patris', au cântat psalmi, mi-au dat şi cu sabia în cap, de acum încolo sunt Papio hamadryas cu acte în regulă", a declarat Viorica Dăncilă, arătând cu mândrie gravura primită de la Papă, care o înfăţişează cu o aureolă impunătoare pe cap, purtând mantia caracteristică rangului proaspăt dobândit.

"Înainte să întrebaţi ceva, bineînţeles că titlul de Papio hamadryas există, a fost conferit prima dată Sfântului Hristofor Chinocefalul", a chicotit Papa Francisc către reporteri, abţinându-se cu greu să pufnească în lacrimi, probabil de emoţie.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Friday, 11.05.2018 18:45 Politic

National Cinematografic