La mai bine de 500 de ani de când Ştefan cel Mare a fost numit "Athleta Christi" de către Papa Sixt al IV-lea, încă un lider al românilor primeşte o înaltă distincţie din partea Papalităţii! E vorba despre Viorica Dăncilă, care spune că Papa Francisc a binecuvântat-o cu titlul onorific de "Papio hamadryas", despre care nu ştie exact ce înseamnă, dar sigur e ceva foarte important.

dancila_titlu_onorific.jpg

"A fost o ceremonie foarte frumoasă, toţi cardinalii zâmbeau, se vede că i-am impresionat, au zis-o pe aia cu 'in nomine patris', au cântat psalmi, mi-au dat şi cu sabia în cap, de acum încolo sunt Papio hamadryas cu acte în regulă", a declarat Viorica Dăncilă, arătând cu mândrie gravura primită de la Papă, care o înfăţişează cu o aureolă impunătoare pe cap, purtând mantia caracteristică rangului proaspăt dobândit.

"Înainte să întrebaţi ceva, bineînţeles că titlul de Papio hamadryas există, a fost conferit prima dată Sfântului Hristofor Chinocefalul", a chicotit Papa Francisc către reporteri, abţinându-se cu greu să pufnească în lacrimi, probabil de emoţie.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 11.05.2018 18:45 Politic

National Cinematografic