Viorica Dăncilă se laudă că a primit de la Papă titlul onorific de „Papio hamadryas”

La mai bine de 500 de ani de când Ştefan cel Mare a fost numit „Athleta Christi” de către Papa Sixt al IV-lea, încă un lider al românilor primeşte o înaltă distincţie din partea Papalităţii! E vorba despre Viorica Dăncilă, care spune că Papa Francisc a binecuvântat-o cu titlul onorific de „Papio hamadryas”, despre care nu ştie exact ce înseamnă, dar sigur e ceva foarte important.

„A fost o ceremonie foarte frumoasă, toţi cardinalii zâmbeau, se vede că i-am impresionat, au zis-o pe aia cu ‘in nomine patris’, au cântat psalmi, mi-au dat şi cu sabia în cap, de acum încolo sunt Papio hamadryas cu acte în regulă”, a declarat Viorica Dăncilă, arătând cu mândrie gravura primită de la Papă, care o înfăţişează cu o aureolă impunătoare pe cap, purtând mantia caracteristică rangului proaspăt dobândit.

„Înainte să întrebaţi ceva, bineînţeles că titlul de Papio hamadryas există, a fost conferit prima dată Sfântului Hristofor Chinocefalul”, a chicotit Papa Francisc către reporteri, abţinându-se cu greu să pufnească în lacrimi, probabil de emoţie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
11 mai 2018 16:45

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult