Viorica Dăncilă vrea să interzică vânatul de berze, ca să oprească scăderea natalității

Se știe de ani buni că România nu stă prea bine la capitolul natalitate, însă nimeni nu a luat taurul de coarne să facă ceva în acest sens. Până astăzi. Viorica Dăncilă, premierul României, a decis să dea o ordonanță de urgență menită să spună stop vânatului excesiv de berze, care, după cum crede aceasta, a dus la scăderea vertiginoasă a natalității.

„Trebuie să oprim acest flagel care scade populația României pe zi ce trece. Se vânează berzele cu sutele de mii, normal România ar fi trebuit să-și dubleze populația în ultimii cinci ani, dacă nu existau acești monștri cu puști de vânătoare. Ca să nu mai zic că provoacă și alte daune. De exemplu, ieri mi-a căzut un bebeluș pe parbrizul mașinii și l-a făcut harcea parcea, mi-a ruinat inclusiv cele 40 de iconițe”, a declarat prim ministrul.

Viorica Dăncilă nu se va opri, însă, doar la berze. „Următorul plan de acțiune are în vedere braconierii de urși. Numai anul trecut, s-au înregistrat 40.000 de cazuri de persoane care au vândut pielea ursului din pădure. Trebuie să oprim asta, urgent!”, a conchis șefa Guvernului.

Scris de Luchian
20 februarie 2018 16:02
Citește mai mult despre: Dancila natalitate vanatoare

Alte articole

Vezi mai mult