Vlădescu e din ce în ce mai comunicativ, în curînd va începe să gîndească

Dacă eşti prost, e o mare greşeală să-ţi angajezi oameni care să te mai înveţe să şi comunici. Pentru că vei spune toate rahaturile care-ţi trec prin cap pe înţelesul tuturor. Pînă să vină Andrei Gheorghe la Finanţe, idioţeniile lui Sebastian Vlădescu erau înţelese de un grup foarte restrîns de specialişti. Acum însă, cu greu s-ar putea abţine un copil repetent de la o şcoală ajutătoare să nu rîdă la declaraţiile ministrului.

A spus, ieri, că îi va impozita mai mult pe oamenii bogaţi, dar nu aşa de-a valma, ci mai exact pe „oamenii care-şi afişează ostentativ bogăţia”.
Am scos din context doar ca să nu leşinaţi de rîs şi groază. Acum, tot pasajul, fără număr: „Discutăm de proprietăţile de un anumit nivel şi de oamenii bogaţi şi mai ales discutăm despre oamenii care-şi afişează într-un mod ostentativ bogăţia fără ca să fim siguri că în spate există o valoare reală şi acele bunuri au fost dobândite în mod licit.”

În primul rînd chestia cu ostentaţia. E genială! Dacă îl vezi pe unul intră într-un super magazin unde o scamă de pe un sacou costă 3 mii de euro, îl pui să-ţi dea bani. Mi se pare corect. Se duce la el agentul de la fisc, Dan Bitman, şi-i spune: “Aa, te bucuri că ai bani! Dă-mi jumătate de avere ca să vezi cum îţi piere pofta de rîs şi belit fasolea!”

În al doilea rînd, pe Vlădescu nu l-ar interesa deloc să confişte o avere care nu poate fi justificată, ci doar s-o impoziteze mai mult. Totuşi, sînt bani nejustificaţi! Dacă ar fi ajuns, cine ştie cum, prin ce minune a destinului, contabil la mafioţi, ăia îl curăţau în cîteva zile, pe motiv că nu e pregătit.  

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
20 ianuarie 2010 08:31
Citește mai mult despre: Andrei Gheorghe Dan Bitman Finante prostie Vladescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult