Voiculescu: Închid Antena 3 dacă Băsescu nu pune urgent un premier de care să se poată face mişto!

Libertatea presei din România, în pericol! Îngrijorat de situaţia dramatică a mass-media după nominalizarea unui prim-ministru fără defecte fizice sau mentale evidente care să poată fi batjocorite, Dan Voiculescu a dat un ultimatum preşedinţiei. „Domnule Băsescu, dacă în termen de o lună nu puneţi un şef al Guvernului de care să se poată face mişto sau măcar să i se dea o poreclă amuzantă, voi închide personal postul de televiziune Antena 3”.

Potrivit patronului Intact, numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Guvernului a făcut inutilă cam 75% din grila de programe a Antenei 3. „Profesionişti de televiziune precum Mircea Badea, Mihai Gâdea sau Victor Ciutacu pur şi simplu nu-şi mai au rostul în mass-media cât timp nu au ce defecte personale să ironizeze la noul prim-ministru”, explică Dan Voiculescu. „Continu să sper totuşi că preşedinţia nu va întoarce complet spatele presei din România şi ne va trimite din proprie iniţiativă o înregistrare cu Ungureanu la duş, de exemplu. Ar fi un gest de normalitate democratică şi i-aş ruga, dacă tot fac asta, să pună ei direct imaginile în buclă, ca să nu se mai obosească profesioniştii mei de televiziune.”

Analiştii media îi dau dreptate lui Voiculescu şi spun că numirea unui premier de care nu se pot face miştouri facile a fost cea mai gravă lovitură pe care a primit-o presa independentă în ultimii ani. Câteva ONG-uri care militează pentru independenţa presei vor chiar să ceară în justiţie înlocuirea lui Ungureanu cu o persoană cu defecte fizice pronunţate şi vizibil retard mental.

Scris de TNR
23 martie 2012 12:03

Alte articole

Vezi mai mult