Vorbitorii de romgleză, obligaţi prin lege să înveţe limba română

Minoritatea vorbitorilor de romgleză din România a primit azi o grea lovitură, după ce parlamentarii au votat o lege care-i obligă să înveţe limba română. Cei mai afectaţi de măsură sunt corporatiştii şi ITiştii, majoritatea dintre aceştia fiind de etnie romgleză.

“E un bullshit ce se întâmplă! Minoritatea maghiară, de exemplu, are drepturi la care noi nici nu visăm, iar noi suntem persecutaţi. No fucking way, legea asta trebuie desfiinţată”, s-a revoltat un minoritar romglez.

În semn de protest, extremistul romglez Mike Romanescu a spânzurat o păpuşă cu chipul lui George Pruteanu. „Antipatia faţă de noi, minoritarii romglezi, a început odată cu Pruteanu. Pentru noi, he’s evil! Nu vom renunţa la limba maternă sub nici o formă”, a spus extremistul romglez.

Reprezentanţii minorităţii romgleze spun că îşi vor înfiinţa un partid, UDRR (Uniunea Democrată a Romglezilor din România), care să le apere drepturile. „O să fim exact ca UDMR-ul. Vom cere plăcuţe bilingve, în română şi romgleză, vom cere şcoli în limba romgleză şi reprezentare în Parlamentul României. Avem şi imn pentru partid, «Limba noastră is a treasure». Avem chiar şi un potenţial candidat la prezidenţiale, William Brânză”, a spus liderul romglezilor din România.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
8 august 2011 13:08

Alte articole

Vezi mai mult