"Ce vreme grozavă, întinde-m-aş pe catafalcul de plumb!" Un bocet de mulţumire s-a auzit în această dimineaţă din casa memorială unde îşi duce veacul duhul lui George Bacovia.

Fantoma depresivă a tenebrosului poet simbolist spune că, dacă rămâne şi Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, va fi o zi absolut perfectă pentru plâns, oftat, alcoolism şi poezii sumbre.

bacoviavrememinunata.jpg
"Cer mohorât avem, o burniţă rece vine, nu ne mai lipseşte decât confirmarea că trăim într-un stat totalitar ca să avem inspiraţie pentru încă o cărticică neagră de versuri oribile", a suspinat Bacovia, debordând de pesimism ca de obicei.

În urmă cu câteva săptămâni, Bacovia a revenit în atenţia publicului adunând mii de sad-uri pe Facebook cu catrenul: "Sunt câţiva morţi în oraş, iubito / Încet, cadavrele se descompun / Au venit cu microbuze Mercedes Vito / Şi urlă că statul paralel nu e bun".


Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Wednesday, 27.06.2018 12:59 Politic

National Cinematografic