"Ce vreme grozavă, întinde-m-aş pe catafalcul de plumb!" Un bocet de mulţumire s-a auzit în această dimineaţă din casa memorială unde îşi duce veacul duhul lui George Bacovia.

Fantoma depresivă a tenebrosului poet simbolist spune că, dacă rămâne şi Viorica Dăncilă în fruntea Guvernului, va fi o zi absolut perfectă pentru plâns, oftat, alcoolism şi poezii sumbre.

bacoviavrememinunata.jpg
"Cer mohorât avem, o burniţă rece vine, nu ne mai lipseşte decât confirmarea că trăim într-un stat totalitar ca să avem inspiraţie pentru încă o cărticică neagră de versuri oribile", a suspinat Bacovia, debordând de pesimism ca de obicei.

În urmă cu câteva săptămâni, Bacovia a revenit în atenţia publicului adunând mii de sad-uri pe Facebook cu catrenul: "Sunt câţiva morţi în oraş, iubito / Încet, cadavrele se descompun / Au venit cu microbuze Mercedes Vito / Şi urlă că statul paralel nu e bun".


beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Wednesday, 27.06.2018 15:59 Politic

National Cinematografic