Zeci de profesori la spital după discursul lui Ciucă de Ziua Limbii Române

Premierul Marian Ciucă a repurtat o nouă victorie în lupta sa permanentă cu limba română și logica. În cadrul unui discurs ținut azi cu ocazia Zilei Limbii Române, Ciucă s-a năpustit asupra ei cu fervoarea pe care a avut-o doar când conducea batalioane de luptă în asaltul asupra Kabulului sau când l-a salvat pe colegul său din NATO colonelul Trautman din mâinile insurgenților afgani.

Victoria necontestată asupra limbii române s-a soldat, din păcate, și cu câteva victime colaterale. Câțiva zeci de profesori din toată țara au ajuns la spital acuzând tensiune ridicată, AVC-uri sau chiar comoții cerebrale. „Când l-am auzit cum vorbește mi s-a ridicat tot sângele în cap. Ce i-a făcut limba română de o schinguiește așa”, a întrebat cu voce stinsă un profesor din Alba aflat la terapie intensivă.

„Am ieșit la pensie de 10 ani, mai dau meditații la un orfelinat, eram ieri pe-acolo și era televizorul deschis. Când l-am auzit pe domnul Ciucă cum vorbește m-a luat cu amețeli, mi s-a făcut rău și noroc că o îngrijitoare a chemat salvarea”, povestește și Darius Manolescu, profesor pensionar din sectorul 3 al capitalei.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

31 august 2022 13:03
Citește mai mult despre: ciuca limba romana

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult