Ziua morţilor de foame, o nouă sărbătoare propusă de guvernanţi

Măsurile de austeritate ale guvernului Boc vor aduce şi o nouă zi liberă pentru români. Mă rog, pentru mulţi dintre români vor aduce multe zile libere, 7 pe săptămână mai exact, însă va fi o zi liberă în plus şi pentru cei care, cu puţin noroc, îşi vor păstra locul de muncă. Asta pentru că românii vor avea o nouă sărbătoare naţională, Ziua Morţilor de Foame.

monumentul_mortului_de_foame_necunoscutMăsurile de austeritate ale guvernului Boc vor aduce şi o nouă zi liberă pentru români. Mă rog, pentru mulţi dintre români vor aduce multe zile libere, 7 pe săptămână mai exact, însă va fi o zi liberă în plus şi pentru cei care, cu puţin noroc, îşi vor păstra locul de muncă. Asta pentru că românii vor avea o nouă sărbătoare naţională, Ziua Morţilor de Foame. Data la care se va celebra rămâne să se stabilească ulterior, însă nu ar trebui să fie prea greu să se aleagă una, atât timp cât, practic, în România se moare de foame zilnic.

Ziua morţilor de foame se vrea o zi în care toţi românii se vor opri din muncă pentru a-şi reaminti că sunt morţi de foame. Cât despre specificul acestei sărbători, el va consta în faptul că toată lumea va ţine post negru”, a declarat premierul Emil Boc.

Proiectul include şi ridicarea unui monument al mortului de foame necunoscut, care să comemoreze românii care vor cădea la datorie din cauza foamei în perioada imediat următoare. Pentru rolul important avut în aducerea românilor în starea „mort de foame”, Adriean Videanu va avea onoarea să ridice monumentul, prin intermediul firmei sale de marmură. Pe foarte mulţi bani, evident.

Cum mortul de foame de la groapă nu se întoarce, măcar să avem un monument prin care amintirea sa să rămână vie. Ridicarea monumentul nu are însă nici o legătură cu faptul că voi câştiga foarte mulţi bani de pe urma lui, cum am văzut că insinuează anumite persoane răuvoitoare”, a spus câştigătorul proiectului, Adriean Videanu.

“Peste ani, această zi poate deveni chiar Ziua Naţională a Românilor, în locul celei de la 1 Decembrie”, a adăugat preşedintele Traian Băsescu.

 

ziua_mortilor_de_foame

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
1 iunie 2010 22:00
Citește mai mult despre: Basescu Boc monument sarbatoare Videanu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult