cea_mai_buna_soferitaLocuieşte în Mizil, vecinii îi spun doamna Francesca, e plinuţă, se pricepe la gogonele şi e oficial cea mai bună şoferiţă din ţară, pentru că nu s-a mai urcat la volan de aproape 40 de ani.

"Am luat permisul în 1971, atunci era foarte uşor, se dădea examen cu căruţa, pentru că uzinele de la Mioveni produceau mai ales pentru export. În 1973 am condus şi un autoturism, pe o distanţă de 800 de metri, pentru că i se făcuse rău şoferului şi am ţinut eu de volan până am intrat într-un pom", povesteşte senină doamna Francesca.

Şoferiţa, în vârstă de 70 de ani, a primit felicitările prefectului de Prahova şi cheia oraşului, tip briceag, pentru înaltul spirit de sacrificiu şi pentru meritele sale în fluidizarea traficului în Mizil şi în întreaga ţară.

"Experţii noştri au demonstrat că prin absenţa sa, ambuteiajele din România au fost reduse cu până la 80%. Sper ca exemplul doamnei să fie o inspiraţie şi pentru celelalte şoferiţe din ţara noastră", susţine prefectul de Prahova, Robert Acrişor.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Saturday, 09.11.2013 10:05 Sport

National Cinematografic