Considerat evenimentul anului, Campionatul Mondial de Rime din Germania a debutat astăzi pe stadionul Kleine Sheitze din Frankfurt. În meciul de deschidere, echipa naţională de rime a Franţei a fost înfrântă de selecţionata Japoniei, care a avut de partea ei avantajul unei limbi foarte violente, pe care nu o înţelege nimeni.


În cel de-al doilea meci al zilei, reprezentativa Danemarcei a primit replica poeţilor englezi, care au versificat
mai bine în prima jumătate a meciului, însă nu au finalizat nicio ocazie de rimă.

 

La proba de rime-împerecheate, în care poeţii primesc cuvinte şi trebuie să le împerecheze, echipa naţională de rime a României s-a prezentat într-o formă excelentă. Căpitanul naţionalei, poetul Viorel, a declarat înaintea meciului cu selecţionata Camerunului că intră în teren cu multă încredere în jocul de cuvinte al echipei: „Poeţii români au primit deja multe cuvinte de încurajare pentru un eventual baraj, în care echipa se va baza pe cuvinte-cheie.”

Câştigătorii campionatului vor primi doar cuvinte de laudă, urmând să fie felicitaţi de Victor Ciutacu în emisiunea Vorbe Grele.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de adi | Tuesday, 15.06.2010 11:59 Sport

National Cinematografic