pescar_la_detector_de_minciuniPescarii sportivi au luat foc după ce federaţia internaţională de profil a decis să introducă testul cu detectorul de minciuni în toate probele de pescuit sportiv. Pescarii spun că refuză să fie verificaţi cu detectorul de minciuni şi ameninţă că se vor retrage din toate competiţiile dacă măsura va fi implementată.


pescar_la_detectorul_de_minciuni_interiorPescarii sportivi au luat foc după ce federaţia internaţională de profil a decis să introducă testul cu detectorul de minciuni în toate probele de pescuit sportiv. Pescarii spun că refuză să fie verificaţi cu detectorul de minciuni şi ameninţă că se vor retrage din toate competiţiile dacă măsura va fi implementată.

Forul suprem nu pare însă impresionat de revolta pescarilor şi spune că, din raţiuni financiare, este nevoită să introducă acest test. Decizia lor este întărită de testele efectuate în trei competiţii de pescuit sportiv, din care a reieşit că, în proporţie de peste 90%, răspunsurile pescarilor nu au reflectat realitatea.

Miza acestei decizii o reprezintă credibilitatea scăzută a competiţiilor de pescuit sportiv, motiv pentru care drepturile de televizare sunt achiziţionate la preţuri derizorii. „Nimeni nu vrea să urmărească competiţii în care sportivii umflă artificial performaneţele pe care le obţin. Fair-play-ul competitorilor trebuie să fie mai presus de interesele personale”, spune preşedintele Federaţiei Internaţionale de Pescuit Sportiv, Boban Krapesty. „E timpul ca pescarii să-şi câştige credibilitatea”, a mai spus acesta.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Calin | Wednesday, 22.09.2010 08:46 Sport

National Cinematografic