mihaita_plesanScandalul din ultimele zile în legătură cu posibile meciuri trucate nu ocoleşte nici marile legende ale fotbalului românesc. Mai nou, însuşi Mihăiţă Pleşan e bănuit că şi-ar fi apărat corect şi eficient şansele într-o serie de partide. Celebrul mijlocaş de lipsă de creaţie nu neagă tentativele de-a fi racolat de mafia pariurilor, dar susţine că a refuzat vehement orice implicare.

"E adevărat, în mai multe rânduri mi s-au oferit bani şi foloase de imagine ca să joc bine şi să fac spectacol. Nu dau nume, dar mi s-au promis chiar transferuri la echipe de top dacă acceptam să fac două-trei sezoane excelente şi să trântesc nişte goluri în poarta adversă. Recunosc, tentaţia a fost mare, dar am rezistat. Eu sunt un om de caracter, am o imagine, nu pot să mă compromit. Plus că e un drum fără întoarcere, dacă joci bine într-un meci, data viitoare vor plusa, cu mai mulţi bani, mai multă glorie..."

Cât priveşte meciurile suspectate, Mihăiţă susţine că au fost pură coincidenţă. "Oricui i se poate întâmpla să prindă şi câte-o zi mai bună, asta nu înseamnă că gata, e blat. Dacă vine cineva cu dovezi că am făcut eu aşa ceva, mă apuc de fotbal în secunda următoare!", conchide Pleşan.

Autor: Apatrid (aka Harald)
Scris de TNR | Thursday, 07.02.2013 15:59 Sport

National Cinematografic