De la 1 martie, aproape toţi bucureştenii care conduc maşini vechi vor fi obligaţi să cumpere vinieta Oxigen. Mai puţin ingeniosul Decebal Popescu, care e hotărât s-o fenteze prin puterea aritmeticii, învăţată chiar de la fiul său aflat în clasa a II-a.

golfurivechi.jpg
"Am un Golf 3 din '99, o superbitate de maşină la care n-aş putea renunţa, mai ales că n-o am decât de un an, e practic nou-nouţă. Fusese a unei bătrânici, nu bate, nu troncăne", explică Decebal. "Din păcate, e Euro 2. Am vorbit cu mai mulţi avocaţi, toţi mi-au spus să-mi mai iau două maşini la fel ca să am în total Euro 6. Asta am şi făcut. 700 de euro bine cheltuiţi!"

"Cu două maşini Euro 2 ieşea Euro 4 dar peste un an tot plăteam afurisita de vinietă", adaugă bărbatul.

Specialiştii care au analizat comunicatele Primăriei Bucureşti confirmă că abordarea lui Decebal ar putea fi corectă. "Nicăieri nu e specificat că posesorii de maşini trebuie să îndeplinească norma de poluare cu un singur vehicul", explică Aurel Fotiadi, jurist.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Thursday, 20.02.2020 10:53 Sport

National Cinematografic