Adversarul lui Bute, deranjat de scandările rasiste: ”Sunt negru, nu țigan!”

Adversarul lui Lucian Bute de sâmbătă seara, Jean Paul Mendy, s-a declarat fericit că a rezistat aproape patru runde în fața boxerului român, însă spune că seara i-a fost stricată de anumiți spectatori prezenți la gala, care l-au făcut țigan în repetate rânduri.

”Am făcut o partidă bună, am rezistat aproape patru runde în fața unui campion. Mulți se așteptau, francez fiind, să mă predau înaintea primei runde. Le-am închis gura tuturor acestora prin prestația mea. Am făcut o nație fericită și asta mă face și pe mine fericit. Am demonstrat că francezii știu și să accepte lupta, nu doar să se predea. Nu întâmplător am fost felicitat după partidă de președintele Nicolas Sarkozy”, a declarat boxerul francez.

Puțin a lipsit ca Jean Paul Mendy să aibă o seară perfectă:  ”Păcat de scandările rasiste, altfel totul ar fi fost perfect. Cineva din sala a strigat pe tot parcursul partidei «Pune-l jos pe țigan» sau «Dă-i la cap țiganului». Nu am nimic cu țiganii, însă nu pot accepta să fiu făcut unul. Eu sunt negru, nu țigan. Numai o persoană răuvoitoare nu poate vedea că eu sunt negru. Deși, la o adică, o pot dovedi și cu acte medicale”, a spus, vizibil iritat, Mendy.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
10 iulie 2011 09:58

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult